Ik ga offline!

offline-2

De meeste lezers weten wel dat ik intussen al een behoorlijke tijd blog over Huiselijk Geweld en social work. Dat doe ik met heel veel plezier. Ik geniet er van als ik mensen tegenkom die mijn blogs gelezen hebben en die daar herkenning of informatie uit halen. Maar ook van de reacties op mijn blogs op de site zelf of social media. Na 78 blogs wordt het voor mij tijd voor een volgende stap. Willen jullie weten wat dat inhoudt? Lees dan mee!

De komende week wil ik mijn site verder professionaliseren. Aangezien ik geen digitaal expert ben, ben ik er niet helemaal zeker van of mijn site online zal blijven. Bovendien weet ik ook nog niet hoe mijn site er dan na die tijd uit komt te zien en of al mijn artikelen meekomen, of dat ik daar handmatig wat in zal moeten doen. Kortom… Stress! En de mogelijkheid dat mijn site dus enige tijd onbereikbaar zal zijn.

Ik ga begin volgende week daarmee aan de slag. Daardoor komt er dus ook niet maandag een artikel online van me zoals jullie gewend zijn.  Maar ik beloof jullie ik doe mijn uiterste best en hou jullie op de hoogte! Ik hoop in de loop van komende week het wel dusdanig ingericht te hebben dat ik weer fijn van start kan gaan!

wtkm2016-logo-rgb-medium

Week tegen  Kindermishandeling 14-20 november
Waar ik nog wel even jullie extra aandacht voor wil vragen is het volgende. Komende week is de Week tegen Kindermishandeling. Thema van deze week is #ikkijknietweg.  Via de site kan je zien waar en hoe er in jouw buurt een initiatief, voorlichting of online event is waar je aan deel kan nemen! Het is de moeite waard om te kijken hoeveel en door wie er allemaal aandacht wordt geschonken aan (het voorkomen van) kindermishandeling. Ik wil daarom twee initiatieven even in de spotlight zetten!

Safe Kids Meldcodespel
Petra Duijzer heeft meerdere initiatieven op het gebied van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling genomen.  Eerder schreef ik al een blog over de App I Can. Nu komt zij met een nieuw creatief middel om in gesprek te gaan met ouders en kinderen. Het Safe Kids Meldcode spel. Wat je onder andere kan ondersteunen in stap 3 van de Meldcode, het gesprek met de cliënt.

safekids_weerbaarheid-1024x674
Safe Kids Meldcodespel

Het spel is  kan ingezet worden door professionals om in gesprek te gaan met kinderen en hun ouders (een van de opties) om seksualiteit te bespreken, seksuele weerbaarheid te vergroten. Petra heeft mij vertelt dat het spel wetenschappelijke onderbouwing heeft en dat de eerste reacties van onder andere uit het onderwijs heel positief zijn. Dat het ondersteunende werkt in het versterken van de vaardigheid om op een veilige manier het gesprek aan te gaan met betrokkenen.

Wil je meer weten over dit event of over het meldcode spel? Kijk dan op de site: Meldcodespel.nl

Samenhelen.wordpress.com
De site Samenhelen.wordpress.com volg ik al een tijdje met regelmaat. Deze blog gaat over het helen na seksueel misbruik. De schrijfster, Mariska, heeft een gave om vanuit het hier en nu haar eigen ervaringen weer te geven die een ieder, of je nu zelf misbruik of trauma hebt meegemaakt, of niet, aan het denken zetten.

Volgende week schenkt zij extra aandacht aan de Week tegen Kindermishandeling. Dus neem zeker even een kijkje op haar site, want het worden een bijzondere thema-blogs!

Nou tot zo ver, deze extra mededeling.  Ik hoop jullie natuurlijk allemaal volgende week snel weer op  mijn site te kunnen treffen! Er wordt aan gewerkt!

2 gedachten over “Ik ga offline!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.