Persoonlijke blog, een nieuwe uitdaging!

Voor de meesten is het al wel bekend, maar vandaag is mijn laatste werkdag bij de Buurtteamorganisatie in Utrecht. Morgen, 1 september, treed ik in dienst bij Stimenz, brede welzijnsorganisatie in Apeldoorn. Daar ga ik bij de projectorganisatie Veilig Thuis aan de slag als medewerker Huiselijk Geweld.

Zoals een aantal van jullie wel weten heb ik twee opgroeiende kinderen. Onze dochter wordt in september alweer 4 jaar en dat  betekent dat zij vanaf dan naar de basisschool gaat. Om privé meer rust te creëren ben ik heel blij dat ik deze kans heb gekregen.

Programma 'Mini Symposium Werken vanuit je hart'
Programma ‘Mini Symposium Werken vanuit je hart’

Vanaf januari ben ik bij het Buurtteam  mijn functie als coördinator Geweld in Afhankelijkheidsrelaties voort gaan zetten. Een baan die mij onder andere de gelegenheid heeft gegeven om imput te verzamelen voor deze blog over Huiselijk Geweld en Social Work.

Ik heb ontzettend genoten van mijn tijd in Utrecht. Eerst als outreachend maatschappelijk werker (waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Huiselijk Geweld), later als coördinator Tijdelijk Huisverbod en nu coördinator Geweld in Afhankelijkheidsrelaties. Professioneel gezien heb ik dankzij mijn werkgevers en zeker niet in de laatste plaats mijn lieve collega’s en netwerkpartners een enorme groei door kunnen maken. Daar ben ik hen enorm dankbaar voor!

Huiselijk Geweld is een onderwerp wat mij aangrijpt. Ik ben me er van bewust dat het iedereen kan overkomen en dat ook iedereen het wel eens in zijn directe omgeving meekrijgt. Er rust nog steeds een groot taboe op. Bovendien ontbreekt er ook nog heel veel kennis op dit terrein bij hulpverleners. Deze kennis is noodzakelijk om Huiselijk Geweld te kunnen doorbreken.

Huiselijk GeweldDaarnaast is het heel belangrijk wat mij betreft dat hulpverleners zich een meer niet veroordelende, oprecht geïnteresseerde houding, eigen maken. De wens om echt in contact te komen met de cliënt dient wat mij betreft een van de drijfveren te zijn van een hulpverlener. Ik ben mij er van bewust dat dat lastig en eng is, en soms niet iedereen daar hetzelfde over denkt.

Ik wil daarom proberen om mijn blog, ook als ik in Apeldoorn werk, voort te zetten.  Ik hoop dat dit mij gaat lukken om ook dan, zoals jullie van mij gewend zijn, wekelijks een bijdrage te publiceren!

Vorige week hebben de Buurtteamorganisatie en U Centraal het Symposium ‘Werken vanuit je hart’ kunnen organiseren. Een grote wens van mij en voor mij een fantastische afsluiter van mijn werk in Utrecht. De mensen die zich hiervoor in hebben gezet zijn stuk voor stuk heel bijzonder en ik hoop dat hen dit symposium dan ook veel goeds gaat brengen. Maar vooral hoop ik dat hierdoor bij nog meer collega’s een vlammetje is gaan branden om zich vol in te zetten voor goede hulpverlening bij Huiselijk Geweld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.