Een persoonlijke terugblik na 20 blogs

Afbeelding uit blog: Privacy en Beroepsgeheim; vloek of zegen?
Afbeelding uit blog: Privacy en Beroepsgeheim; vloek of zegen?

Sinds februari ben ik begonnen met bloggen. Zoals een aantal van jullie inmiddels gewend zijn, elke maandag is er weer een artikel online. Vorige week is mijn 20ste blog over Huiselijk Geweld alweer gepubliceerd! De artikelen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en naar aanleiding van vragen of opmerkingen die ik tegen kom.

Deze week wil ik jullie meenemen in een persoonlijke terugblik. Wat zijn mijn ervaringen tot nu toe? Lees mee!

Bloggen komt voor mij neer op veel discipline. Ik ben niet zo goed in plannen, dus daar moet ik het niet van hebben. Maar ik heb wel de discipline om elke week meerdere avonden te werken aan mijn site.

Soms krijg ik inspiratie tijdens mijn werk, de treinreis of in gesprekken met anderen. Ik probeer zo snel mogelijk ‘iets’ op papier te zetten, het in te plannen in het programma om het vervolgens weer even weg te leggen. Daarna ontstaat een proces van bijschaven van de tekst, de lay-out etc. Soms tot in de laatste uurtjes. Maar de tijd is snel vergeten als je met zo iets boeiends bezig bent…

Blad Mannenopvang uit blog Vooroordelen: mannen zijn geen slachtoffers van Huiselijk geweld
Blad Mannenopvang uit blog Vooroordelen: mannen zijn geen slachtoffers van Huiselijk geweld

Wist je trouwens dat de meeste afbeeldingen op mijn site door mij zelf gemaakt zijn? Als ik afbeeldingen van anderen gebruik probeer ik de bron te vermelden en meestal bewerk ik ze ook iets, zodat het niet altijd hetzelfde clichéplaatje is.

Het wordt nu wel steeds lastiger om mooie afbeeldingen zelf te maken, maar dat is de uitdaging. Misschien heb jij wel een afbeelding die je op mijn site wilt publiceren? Neem gerust even contact met mij op!

Huiselijk Geweld is een onderwerp waarover onuitputtelijk veel te delen is. Belangrijk voor mij is wel dat het vooral geen sensatieverhaal is. Ik wil delen wat er toe doet. Het moet allemaal bijdragen aan het doorbreken van taboes. Dat is ook de reden dat ik de serie over vooroordelen ben begonnen.

Het meest (plaatsvervangend) trots ben ik over de blog met het interview met de Ervaringsdeskundige van het Buurtteam. Zo dapper dat zij haar verhaal durft te delen en dat zij haar tips met ons deelt!

Bewerkte foto uit blog: Interview met een ervaringsdeskundige
Bewerkte foto uit blog: Interview met een ervaringsdeskundige

Door het bloggen maakt kom ik (digitaal) in aanraking met heel bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Christina, zij vertelt in haar blogs over haar eigen ervaringen met Huiselijk Geweld. Een powervrouw wat mij betreft! Haar blog (www.myownsimplelife.com) is zowel voor professionals als cliënten een must-read. 

Ik heb een gezin met twee jonge kinderen, mijn man werkt onregelmatige diensten, en ik werk zelf ook zo’n 24 uur per week. Een wekelijkse blog daarnaast maakt het dan best druk. Maar ik ben hiermee begonnen omdat ik het erg leuk vind om te schrijven en om digitaal wat handiger te worden, maar vooral omdat ik Huiselijk Geweld uit de taboesfeer wil halen. Dàt maakt echt dat het toch weer elke week lukt!

Het is leuk om te merken dat mijn blog gedeeld wordt via de sociale media. Ik word er wel heel nieuwsgierig van,  waar wordt het gedeeld? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten. Deze week ga ik op LinkedIn en Twitter mijn blog flink promoten, help jij mij mee? 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.