Inspiratieblog, twee tips!

Inmiddels ben ik al een aantal weken gestart met bloggen. Jullie hebben al artikelen voorbij kunnen zien komen over politiemeldingen, geven van psycho-educatie en vooroordelen over Huiselijk Geweld. Maar ook een blog over de Meldcode App.

In mijn blogs probeer ik zoveel mogelijk verschillende invalshoeken te kiezen zodat het elke keer weer een verrassing kan zijn wat je te lezen krijgt. Van één ding kan je echter op aan, elke maandag verschijnt er een nieuwe blog van mijn hand.

Bloggen wordt momenteel natuurlijk door ontzettend veel mensen gedaan. Ook veel organisaties merken dat dit een manier is om echt te laten weten wat voor werk er gedaan wordt. Ik wil jullie nu twee blogs laten zien die mij geïnspireerd hebben.

wordle

Bureau Bespreekbaar

Via twitter kwam ik op de site van Bureau Bespreekbaar terecht. Ninke van der Leck heeft als missie om kindermishandeling de wereld uit te helpen. Met haar eigen bedrijf coacht en ondersteunt ze teams om bijvoorbeeld de Meldcode Huiselijk Geweld te implementeren. Via haar tweets kwam ik op haar blogs terecht. In ongelofelijk heldere taal weet ze scherp te zetten wat de urgentie is om in te grijpen bij kindermishandeling. Ook geeft ze tips die verder gaan dan wat aanwijzingen, maar je als professional aan het denken te zetten. Een absolute aanrader om eens te lezen. Hieronder twee links naar haar blogs die mij onder andere inspireerden. Maar zoals je zult zien heeft ze nog veel meer interessants gepubliceerd!

5 Redenen waarom het bespreekbaar maken van vermoedens zo belangrijk islogo bureau bespreekbaar

Hoe verminder je handelingsverlegenheid

Altrecht

logo_altrechtVan Ervaringsdeskundigheid ben ik altijd erg onder de indruk. Mensen die in staat zijn datgene wat zij meegemaakt hebben zo professioneel inzetten om anderen te helpen, dat raakt mij. Niemand kan zo goed verwoorden hoe het is om iets te doorleven, als de mensen die het zelf mee hebben gemaakt. Altrecht biedt mensen met ervaring de kans om hun teksten te publiceren. Dit geeft veel inzicht voor mensen die niet hetzelfde mee hebben gemaakt, maar hen wel moeten begeleiden. Vaak gaan wij natuurlijk aan de slag vanuit de problematiek. Deze blogs maken weer goed duidelijk waar wij het nu werkelijk voor doen, de cliënt. Hier vind je de blogs van Altrecht

Dit zijn een aantal inspiratiebronnen van mij. Misschien ken jij andere blogs en kan je mij tippen die ook eens te lezen? Reageer dan op dit artikel!

 

 

2 gedachten over “Inspiratieblog, twee tips!

 1. Hai Kirsten
  Wat leuk om te lezen dat je oa geïnspireerd bent door de blogs van Altrecht. Weet hebben inderdaad een mooie club bloggers die eerlijk durven te schrijven en ook veel op elkaar reageren.
  Ik werk er zelf als behandelaar en schrijf ook zo nu en dan een blog.
  Ik heb je blogs door gelezen. Mooie thematiek en prettige manier van schrobben heb je!

  Ik wil je veel plezier wensen met het schrijven van je blogs!

  Groeten
  Josha Louwerse

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.